توسعه نامتناسب اراضی کشاورزی، یکی از دلایل کاهش دراز مدت تراز دریاچه ارومیه است

ساخت وبلاگ

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: علت کاهش دراز مدت تراز دریاچه توسعه نامتناسب اراضی کشاورزی و به تبع آن افزایش برداشت ها و مصارف آب، تغییر الگوی کشت از زراعی به باغی و کشت گیاهان پرمصرف آب و همچنین تغییر اقلیم می‌باشد.

 

غلامرضا هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: با وجود کاهش قابل توجه و مستمر تراز آب دریاچه ارومیه طی سال‌های گذشته با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و تعهد دولت برای احیای دریاچه ارومیه ، برنامه های مطالعاتی و اجرایی در ستاد احیای این دریاچه تدوین شد.
وی ادامه داد: با اجرای برنامه‌هایی از جمله بازگشایی رودخانه‌های منتهی به دریاچه جهت تسهیل و تسریع انتقال آب رودخانه‌ها و ممانعت از برداشت های غیر مجاز همچنین رهاسازی آب سدهای حوضه به سمت دریاچه، تراز آب دریاچه در اول شهریور ماه سال جاری نسبت به سال قبل(اول شهریور سال 94) به میزان 53 سانتی متر افزایش نشان می دهد. 
وی خاطرنشان کرد: در اول شهریور ماه سال 95 تراز آب دریاچه 1270/65 متر می باشد.
هاشمی، علت کاهش دراز مدت تراز دریاچه را توسعه نامتناسب اراضی کشاورزی و به تبع آن افزایش برداشت ها و مصارف آب عنوان کرد و گفت: تغییر الگوی کشت از زراعی به باغی و کشت گیاهان پرمصرف آب و همچنین تغییر اقلیم نیز از دیگر دلایل این کاهش می باشد. 
وی ادامه داد: در سال 94 و 95 با توجه به برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه از جمله بازگشایی و ساماندهی رودخانه های منتهی به دریاچه و گشت و کنترل جهت ممانعت از برداشت های غیر مجاز و با توجه به بارش های موثر در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری و به تبع آن سیلاب‌های حادث شده به پیکره دریاچه ارومیه منتقل شد.
وی با اشاره به برنامه‌های ابلاغ شده ستاد احیای دریاچه ارومیه جهت رهاسازی آب سدهای حوضه با همکاری شرکت‌های آب منطقه ای  استان‌های آذربایجان‌غربی، کردستان و آذربایجان‌شرقی گفت: این مهم  باعث افزایش متناسب تراز، سطح و حجم دریاچه نسبت به سال قبل شده است.
هاشمی افزود: در سال‌های گذشته با توجه به توسعه نامتناسب اراضی کشاورزی، تغییر الگوی کشت از گیاهان کم مصرف آب به گیاهان پر مصرف، تغییر اراضی کشاورزی از زراعی به باغی موجب افزایش برداشت و مصارف کشاورزی شده است.
وی گفت: بر اساس برنامه های تدوین شده توسط ستاد احیای دریاچه ارومیه از جمله کاهش 40 درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی با اعمال روش هایی همچون انجام آبیاری تحت فشار، لوله گذاری در اراضی کشاورزی، ممانعت از کشت گیاهان پر مصرف آب و غیره، همچنین نصب کنتورهای هوشمند جهت کنترل برداشت ها، انسداد چاه های غیر مجاز، ممانعت از برداشت های غیر مجاز و باز گشایی رودخانه های منتهی به دریاچه شاهد احیای احیای تدریجی دریاچه بر اساس برنامه زمانبندی تهیه شده توسط ستاد احیای دریاچه ارومیه خواهیم بود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به عمده منابع آب ورودی به دریاچه ارومیه از دو استان آذربایجان‌غربی و کردستان، گفت: حدود 10 درصد منابع آبی حوضه در استان آذربایجان‌شرقی، است، نقش دو استان آذربایجان‌غربی و کردستان در روند احیای دریاچه ارومیه بسیار مهم و تاثیرگذاری می‌باشد.
وی همچنین گفت: البته استان آذربایجان شرقی بر اساس برنامه ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال 95 جهت رهاسازی 12 میلیون متر مکعب از سد قلعه چای و همچنین سهم 18.5 درصدی استان از آب سد بوکان با توجه به رهاسازی 200 میلیون متر مکعب از سد مذکور، 37 میلیون متر مکعب نیز در آب رهاسازی شده به پیکره دریاچه سهیم بوده است.

(Environmental) "محیط زیست "تبریز...
ما را در سایت (Environmental) "محیط زیست "تبریز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : agilo بازدید : 53 تاريخ : يکشنبه 28 شهريور 1395 ساعت: 13:49